Chop suey

18. června 2008 v 15:53 | yummi |  Ázijská kuchyňa
Chop Suey je "čínske" jedlo, v úvodzovkách preto, že nie je z Číny, ale je to pôvodom americké jedlo.
Recept je veľmi variabilý používa sa aj hydina aj bravčové mäso.
Tu sú obidve variácie:

Chop-suey-hydinové



Potrebujeme:
500g vareného kuracieho mäsa, 200g dusených žampiónov, 200g vareného zeleru, 250g póru, 250g hrášku, 250g uvarených vlasových rezancov, 3PL olív. oleja, 2PL sój. omáčky, cukor, glutasol, zázvor, soľ, pálivú papriku, str. cesnaku, cibuľa.

Postup:
V kastróle rozpálime olej, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, opražíme dozlatista, pridáme nakrájané mäso, cukor, premiešame, pridáme sój. omáčku, korenie, huby, zeleninu a za stáleho miešania prehrievame. Nakoniec pridáme rezance, premiešame, dochutíme glutasolom a soľou. Môžeme použiť aj mrazenú zeleninu.

Chop-suey-bravčové

Suroviny:
600 g bravčového mäsa z krkovičky, 3 lyžice škrobovej múčky, 3 vajcia, 3 lyžice oleja, 2 cibule, 50 g šampiňónov, 1 pór, 2 kapie, 1 paprika, 50 g zeleru, 3 zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, mleté chilli korenie, soľ, Zálievka: 3 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice dezertného vína, 1 lyžička cukru, 1 dl vývaru z masoxu, 1 lyžička škrobu, soľ, glutasol

Postup:

Umyté mäso pokrájame na rezne a naklepeme. Osolíme a pokrájame na rezance. Premiešame s vajciami a namočeným škrobom. Opražíme na oleji za stáleho miešania. Mäso vyberieme a na oleji opražíme nadrobno pokrájanú kapiu a papriku. Podlejeme, podusíme a pridáme uvarenú bielu fazuľu, uvarený a na kocky pokrájaný zeler, zemiaky a pór. Nakoniec okoreníme chilli korením, zalejeme zálievkou a pred podávaním necháme aspoň hodinu postáť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

♥♥Klikni pls!!!! ♥♥

☻Klik☺

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama